Brochure maken in word

Hoe maak je een brochure in Word?

Om een brochure te kunnen maken in Word kun je sjablonen gebruiken. Bij Word zitten standaard al sjablonen voor allerlei soorten documenten en formulieren zoals een brief, visitekaartje of brochure. Die standaardmodellen die je steeds weer kunt gebruiken noem je sjablonen.

Zelf kun je ook een sjabloon maken voor een brochure. Dan plaats je de door jouw gemaakte brochure als model in de sjablonen lijst van Word onder eigen sjablonen.

Een brochure maken in Word vanuit standaardsjabloon

Er zijn verschillende vormen voor brochures. Meestal heeft een brochure de vorm van een boekje met meerdere pagina’s. Qua formaat zijn dit A4tjes die dubbelgevouwen zijn en in de middennaad geniet tot een boekje. Hier vind je alvast enkele leuke sjablonen op de site van Microsoft.

Hoe maak je zo’n brochure in Word?

Open in Word een nieuwe pagina. In de linkerkolom zie je namen van sjablonen. Kies voor brochure. Klik er op en open het sjabloon, de brochure wordt gedownload. Er staat precies aangegeven waar je tekst of plaatjes in de brochure kunt zetten. De rest wijst zich vanzelf. Voeg je eigen informatie toe, sla het document op en print jouw brochure uit. Kies wel voor een goede printer, want anders zal je werk er al snel goedkoop uit zien. Ik prefereer een moderne kleurenlaserprinter; maar een goede inkjetprinter is natuurlijk ook een optie.

Zo kun je een brochure maken in word. Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.